ΘΥΜΑΜΑΙ: ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ
2005 - 2006

Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Χρηματοδότηση:
ΔΗΚΙ

Περιγραφή Σύνδεσμος

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Θυμάμαι: Μνήμες από την πόλη μου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το νέο Μουσείο της πόλης του Βόλου, στο πλαίσιο της πράξης «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις Αστικής Ανάπτυξης σε Τοπικές Ζώνες Μικρής Κλίμακας Δημοσιότητα  – Ευαισθητοποίηση».

Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από το νέο Μουσείο, το  Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης (ΔΗΚΙ), με υπεύθυνη την κα Ιωάννα Τουλούπη, σκηνοθέτη-σκηνογράφο,  πραγματοποίησε σειρά συνεντεύξεων με κατοίκους των δυτικών συνοικιών της πόλης> Στη συνέχεια,  οργάνωσε σειρά εκδηλώσεων εμψύχωσης, στηριγμένη σε μαρτυρίες κατοίκων της πόλης, όπως τις αφηγήθηκαν στη διάρκεια των συνεντεύξεων.

Τοπικοί επιχειρηματίες προσκλήθηκαν να δώσουν συνέντευξη για την ζωή τους στο Βόλο. Με βάση τις πληροφορίες για τις εμπειρίες τους καθώς και προσωπικές αφηγήσεις σχετικές με τις δυτικές συνοικίες της πόλης, οργανώθηκε μια σειρά τεσσάρων εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι εκδηλώσεις αυτές εστίασαν στην καθημερινή ζωή, χρησιμοποιώντας αντικείμενα, μαρτυρίες και αναμνήσεις. Κάθε εκδήλωση εισήγαγε ένα νέο στοιχείο σε προσθήκη των εκθεμάτων της προηγούμενης εκδήλωσης. Η βασική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός μουσείου του δρόμου σε εξέλιξη.

Τα καλλιτεχνικά δρώμενα των εκδηλώσεων αυτών περιλάμβαναν διαφορετικά εκφραστικά μέσα: εγκαταστάσεις, θεατρική εμψύχωση, κολάζ και φωτογραφία.

Το ΕΠΕΟΤ, στα πλαίσια του προγράμματος, ανέλαβε την οπτικοακουστική κάλυψη των συνεντεύξεων με κατοίκους του Βόλου καθώς και την καταγραφή των δρώμενων στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης των κατοίκων για την δημιουργία του νέου Μουσείου της πόλης του Βόλου.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Λήψεις βίντεο: Άννα Βάσωφ, Χριστίνα Σπυροπούλου, Γωγώ Τσιαντά

Μοντάζ: Άννα Βάσωφ

Επεξεργασία οπτικοακουστικού υλικού: Ιφιγένεια Χαρατσή, Ελένη Πισπίρη, Γιώργος Καλαούζης

Επεξεργασία ήχου: Νίκος Βαμβακάς

Τρισδιάστατη αναπαράσταση του νέου μουσείου του Βόλου.

Δρώμενο στους δρόμους του Βόλου, 2006

Εκδήλωση στους δρόμους του Βόλου, 2006

Έκθεση αντικειμένων συλλογών του ΔΗΚΙ, 2006

Δρώμενο στους δρόμους του Βόλου, 2006